Meer informatie nodig?  info@thepearlsofindia.nl

Rondreizen in Nepal?   www.thepearlsofnepal.nl

Delen via Twitter

The Pearls of India - Logo

PEARLS OF INDIA

Prive Chauffeurs

Bevolking India
India Wiki

Oppervlakte: India heeft een oppervlakte van 3.287.590 km² India hoofdstad: New Delhi Grootste stad: Mumbai (bevolking india ruim 16 miljoen) Hoogste punt: Kangchenjunga, Sikkim (8586m) Bevolking India: 1,027 miljard Belangrijkste talen: Hindi, Telugu, Bengali, Marathi en Tamil Belangrijkste talen: Hindoisme, Islam, Christendom, Sikhisme, Jainisme, Boeddhisme Tijdzones: 4,5 uur (in de zomertijd 3,5 uur) later dan in Nederland Munteenheid: Rupee (Rs) Elektriciteit: et voltage is 220 V wisselstroom (neem voor de zekerheid een universele adapter mee) Telefoon: De internationale toegangscode is 0091.


Cultuur India

Trek je schoenen uit alvorens je iemands huis, een tempel, een moskee of een gurdwara (sikhtempel) betreedt. Namastee, met gevouwen handen, is de Indiase wijze van groeten. Contact tussen mannen en vrouwen dient in het openbaar vermeden te worden. In veel tempels is het niet toegestaan te filmen of te fotograferen. Indien je met je vingers eet, gebruik dan alleen uw rechterhand. Voorkom dat je voetzolen richting iemand wijzen, dit wordt beschouwd als een gebrek aan respect. Wijs niet met je wijsvinger, maar gebruik uw hele hand.


Visumdienst India

Reizigers uit Nederland en België dienen in het bezit te zijn van een geldig paspoort (dat na vertrek uit India nog minstens 6 maanden geldig is). Daarnaast dien je een geldig visum te hebben, afhankelijk van de duur van je verblijf. Een visum kan in Nepal niet worden verlengd. Een visum is aan te vragen via: www.visum.nl/india Het is ook mogelijk om je visum via de ANWB te regelen, kijk voor meer informatie op www.anwb.nl.


Klimaat India

India is een groot land met een variërend klimaat. In ruime zin kan gesteld worden dat de periode van oktober tot maart de beste tijd is om het grootste deel van het land te bezoeken. India kent drie seizoenen, winter, zomer en de moessonperiode. De wintermaanden vallen tussen november en maart. Het weer in deze periode is relatief koel en er valt weinig of geen regen. In de heuvels in het noorden en in de Himalaya kan in deze tijd van het jaar sneeuw vallen. Gedurende de zomer, van april tot juni, is het warm in de het grootste deel van het land. De 'hill resorts' zijn in deze tijd van het jaar een goede plaats om wat verkoeling te zoeken.

Weer India & Bezienswaardigheden

Noord India Gedurende de hete zomermaanden lenen de bergen van Kashmir, Himachal Pradesh en noordelijk Uttar Pradesh zich het best voor een bezoek. Het noordoosten van het land leent zich dus het best voor een bezoek tussen maart en augustus. Kashmir en de voetheuvels van de Himalaya zijn het best te bereizen tussen mei en september, terwijl u de woestijnen van Rajasthan het best bezoekt gedurende de moessonperiode. Voor wandeltochten en trekkings in het Indiase deel van de Himalaya is de periode van april tot november de beste tijd.

Rajasthan, Agra & Varanasi De beste tijd voor een bezoek aan Rajasthan en het gebied rond Agra en Varanasi loopt van begin oktober tot medio april. De maanden april, mei en juni zijn bijzonder heet, juli en augustus zijn al weer beter uit te houden. In die maanden valt er regelmatig een bui, maar niet in hoeveelheden die het reizen onmogelijk maken. In september wordt het alweer wat droger. In het uiterste westen (bijvoorbeeld Jaisalmer) in de Thar-woestijn valt het hele jaar vrijwel geen regen. De dagtemperatuur in de Tharwoestijn kan oplopen tot 43°C. ’s Nachts koelt het door het woestijnklimaat meestal af tot een prettige 25°C. In de winter (van half november tot eind februari) is het in de Tharwoestijn gemiddeld zo’n 24°C, maar koelt het ’s nachts sterk af naar 7 of 8°C.

Bezienswaardigheden Delhi
De hoofdstad, grootste en oudste stad van India. De bekendste en populairste bezienswaardigheid is het Red Fort (Rode Fort). Daarnaast kent Delhi een groot aantal tempels waarvan de Lotus Tempel, Birla Mandir en Chattarpur Mandir het meest worden bezocht. De bekendste moskee is Jama Masjid. Daarnaast zijn er ook heel wat musea te vinden in Delhi.

Bezienswaardigheden Agra
Twee bekende trekpleisters kenmerken Agra: de Taj Mahal (vooral zeer mooi bij sunrise/sunset) en het Agra Fort. Naast deze trekpleisters, die op jaarbasis miljoenen mensen trekken zijn er nog een aantal leuke bezienswaardigheden. Bijvoorbeeld Balkeshwar Temple, gewijd aan de hindoeïstische godin Shiva en gelegen op het hoogste punt van Agra. Ook de Mankameshwar Temple is gewijd aan Shiva en bestaat uit een groter tempelcomplex met kleinere tempels die allen gewijd zijn aan een bepaalde hindoeïstische god. In Agra zijn ook verschillende bouwwerken en aanliggende tuinen te vinden, bijvoorbeeld Soami Bagh Samadh (een mausoleum waar nog steeds aan gebouwd wordt) en de botanische tuin Mehtab Bagh.

Bezienswaardigheden Jaipur
Jaipur, ook wel de Pink City genoemd en zeer geliefd bij toeristen. De bekendste bezienswaardigheden zijn Amber Palace, Hawa Mahal en Govind Devji tempel. Daarnaast is de Galw Bagh (bijnaam de Monkey Temple) bekend door de vele tamme aapjes die er te voederen zijn en het mooie uitzicht. Jaipur staat tevens bekend om de vele mooie tuinen. Elk seizoen is er in ieder geval één van de vele kleurrijke festivals zoals het Elephant Festival, Teej Festival en het Kite Festival.

Bezienswaardigheden Varanasi
De stad van de tempels en ghats, maar vooral de stad langs rivier de Ganges. Een belangrijke plaats voor Indoes. Zij komen hier met name om te baden of om overleden familieleden te cremeren. Rond de vele ghats (trappen die naar de oevers van de Ganges leiden) worden vele rituele ceremonies gehouden, zoals het cremeren van overledenen. Panchganga Ghat is één van de bekendste ghats en ligt vlakbij de Alamagir Moskee, vanwaar het uitzicht mooi is.

Bezienswaardigheden Bikaner
Gelegen langs oude karavaanroutes, waardoor de stad geleefd wordt door handel. Op de vele kleurrijke bazaars zijn o.a. juwelen en wollen tapijten te vinden. De stad is gelegen in de Thar woestijn en kent daarmee vele zandduinen en natuurlijk kamelen (vroeger zeer belangrijk voor het vervoer). In Bikaner heb je een aantal tempels, zoals de Shivbari Tempel (eind 19e eeuw) en de Lakshi Nath Tempel (één van de oudste van de stad). Andere bekende bezienswaardigheden zijn de Junagarh Fort en Laxmi Niwas Palace. Jaarlijks wordt het kamelenfestival georganiseerd, waarbij de kamelen opgedoft worden en er wedstrijden zijn voor de mooiste kameel en worden er kamelenraces gehouden. Ook worden er lekkernijen gemaakt van de kamelenmelk.

Bezienswaardigheden Jaisalmer
Jaisalmer, ook wel de Gouden Stad genoemd, is gelegen in de omgeving van de Thar woestijn. Het dagelijks leven wordt vrijwel volledig door de woestijn gedomineerd. Het mystiek rond de stad is zeer bekend en er wordt weleens gezegd dat deze stad rechtstreeks uit een sprookje van Duizend-en-één-nacht lijkt te komen. Jaisalmer Fort, gebouwd in 1156 en gemaakt van zandsteen, is een zeer bekende bezinswaardigheid van de stad. Het wordt geroemd om de prachtige architectuur, levendige bazaars en de Jain Tempels (gebouw tussen de twaalfde en vijftiende eeuw, met een grote archeologische waarde door de wereldwijd bekende Dilwara-stijl). Ook worden de dessert safari’s, zoals trektochten met kamelen veel gedaan in Jaislamer. In februari wordt het Desert Festival georganiseerd.

Bezienswaardigheden Udaipur
Het Venetië van het Oosten en de meest romantische stad van Rajashtan (of volgens sommige mensen van heel India). Centraal gelegen in Udaipur ligt het Lake Palace, een oorspronkelijk zomerpaleis (nu hotel) dat volledig omringd wordt door een meer. Ook het City Palace is een opmerkelijk bouwwerk en kent een prachtig uitzicht over het meer en de omgeving. Naast paleizen zijn er ook mooie tuinen te bezichtigen en ook tempels zoals Jagdish Mandir en Jag Mandir.

Bezienswaardigheden Jodphur
Jodphur, ook wel Sun City (Zonnestad) genoemd. Het ligt ook de rand van de Thar woestijn en de zon schijnt er de hele dag door. Het grootste fort van Rajashtan gelegen op een heuvel, Mehrangarh Fort, is te vinden in Jodphur. Andere bekende tempels zijn de Baba Ramdev Tempel, de Ganesh Tempel en de Pal Balaji Tempel. Winkelen kan in Nai Sadak, waar ondere andere lokale klederdracht en handgemaakte voorwerpen en juwelen te vinden zijn. In oktober is er het jaarlijkse muziekfestival met folkmuziek, dat vijf dagen duurt. In januari wordt het International Desert Kite Festival georganiseerd, waar de beste vliegeraars van India aanwezig zijn. Een kleurrijk festival dat zo’n drie dagen duurt.

Bezienswaardigheden Amritsar
Een stad in het Noordwesten van India, de Punjab regio. Amritsar staat bekend als een religieus centrum en heeft daarnaast ook toeristen heel wat te bieden. De architectuur wordt gekenmerkt door een mix van hindoeïstische in islamitische invloeden. De meest bekende bezienswaardigheden is de Gouden Tempel, een heilige plaats voor sikhs. Een andere populaire tempel is de Durgiana Tempel, gebouwd in de 16e eeuw en genoemd naar de hindoeïstische godin Durga. Voor liefhebbers van mooie tuinen is een bezoek aan Ram Bagh (genaamd nar de stichter van Amritsar: Guru Ram Das) een aanrader. Er is tevens een museum aanwezig waar wapens en portretten getoond worden.


 

Waarom India?


Bijzondere cultuur & gebruiken India!
Heerlijk klimaat & temperatuur


Veelal ongerepte natuur in India!
Allerlei soorten klimaten in India


Kleurrijke religies & cultuur India!

Bevolking India is divers