Meer informatie nodig?  info@thepearlsofindia.nl

Rondreizen in Nepal?   www.thepearlsofnepal.nl

Delen via Twitter

The Pearls of India - Logo

PEARLS OF INDIA

Prive Chauffeurs

Dagtrip naar de Ganges

 
 
Achternaam:
 
E-mail:
 
Aantal personen:
 
Datum van vertrek:
 
Duur verblijf:
 
Ik heb de disclaimer gelezen
 

Bespreek je prive-chauffeur
Wat zijn de ervaringen?

Family Urlings | February 2019 | Parkesh
Een weekje geleden zijn we uit India teruggekeerd na een in alle opzichten geslaagde reis die volledig aan onze verwachtingen voldeed. Het vervoer was perfekt geregeld, Parkesh een zeer ervaren en veilige chauffeur. Hij speelde al snel in op onze specifieke wensen en was altijd vriendelijk en voorkomend. Kortom, niets dan lof voor Pearls of India. Hoewel we al enkele keren in India geweest waren en Rajasthan redelijk kenden, durfden wij het nu voor het eerst aan zelf een route te plannen buiten de gebaande paden en een aantal minder toeristische bestemmingen te bezoeken. Een van de highlights was de cattle fair in Nagaur waar we amper andere toeristen gezien hebben. Maar ook plaatsen als Bundi, Luni, Phalodi en niet te vergeten Vrindavan boden ontzettend leuke ervaringen. Daarom: nogmaals dank voor je bemiddeling!

Shirley & Youp | December 2018 | Babu
Wij zijn terug van het veel belovende India! We hebben echt een hele bijzondere reis gehad! Zoals je weet een heftig land, maar je krijgt er zo veel moois voor terug. De openheid en behulpzaamheid van de mensen, de interessante cultuur rondom het hindoeïsme en de prachtige oudheid met zijn mooie gebouwen! En onze afsluiter Goa was ook zeker geen straf, haha. Wij willen jou heel erg bedanken voor het regelen van de beste chauffeur die we ons maar konden wensen, Babu. Een chauffeur met humor, wijsheid en weet ook precies wanneer hij afstand moest nemen, of juist gezelligheid moet geven. Babu was echt een toevoeging op onze reis! Wie weet dat we hem ooit een keer in Nepal gaan opzoeken. Buiten de rondreis om heeft hij ook vele extra dingen geregeld zoals treintickets, hotel in Varanasi, chauffeur in Varanasi etc… echt een hele goeie man.

Jimmy & Ellen | Oktober 2018 | Babu
Onlangs onze reis naar Indië achter de rug. Complimenten aan onze chauffeur Babu. Mede dankzij hem, veilig en aangenaam van onze reis kunnen genieten. Regelmatig kregen we tips en veetjes over locaties. Hij was betrouwbaar, steeds behulpzaam maar we hebben ook samen gelachen. Door hem hebben we Indië nog net wat meer beleefd. Prachtig initiatief !

Juliette & Gijs | Oktober 2018 | Rinku
Via de Nederlandse website Pearls of India hebben we een privé chauffeur gereserveerd voor een 5-daagse 'Golden' Triangel' trip: Delhi-agra-Jaipur. Reden voor ons om via deze website te boeken was dat de kosten transparant zijn en dat website geen financieel belang heeft waardoor het geld direct naar de chauffeur gaat. Driver Rinku haalde ons op van Delhi airport en wij hadden direct er een vertrouwd gevoel. Rinku woont in Delhi en heeft 12 jaar ervaring als privé chauffeur. Hij spreekt perfect Engels en wist ons zeer goed te informeren over de verschillende steden en attracties. Wat wij vooral prettig vonden is dat hij goed aanvoelde wat wij voor type reizigers wij zijn, hier paste hij in overleg met ons het programma nauwkeurig op af. Ook gaf hij informatie over toegangsprijzen, waar we wel of geen gids nodig hadden, hoelaat we waar moesten zijn rekening houdend met het verkeer en hij zorgde er zelfs voor dat de restaurants rekening hielden met de onze allergieën. Wij raden iedereen, die comfortabel en plezierig wil reizen in noord India, Rinku van harte aan.

Tom & Irene | Zomer 2018 | Bholoo
We hebben afgelopen zomer met z’n tweeën met Bholoo door Rajasthan gereisd. In 10 dagen hebben we heel veel geweldige bestemmingen mogen zien. Onze route was; Delhi, Bikaner, Jaisalmer, Jodhpur, Pushkar, Jaipur, Agra, Delhi. Dit lijkt heel veel in korte tijd, maar toch was het heel goed te doen en hebben we een relaxte reis gehad. Mede dankzij de betrouwbare en goede chauffeur Bholoo. Hij is netjes, gezellig, wist ons veel te vertellen, houdt van grapjes en geeft je ook genoeg vrijheid om je eigen tijd te besteden. Wij hadden vooraf geen hotels geboekt en dat kwam goed uit, want Bholoo wist overal wel een goede en schone accommodatie aan te raden. We hebben een fantastische reis gehad in het prachtige India. Na de reis door Rajasthan zijn wij naar Leh in de Himalaya gevlogen om daar verder te reizen.

Linda & Sietse | December 2018 | Azad
Vanuit Delhi hebben we een 10-daagse reis gemaakt met privé chauffeur Azad. Azad komt van oorsprong uit het zuiden van India. Hij is een zeer ervaren en betrouwbare chauffeur. Wij hadden vooraf zelf de route in grote lijnen bepaald, de hotels geboekt en door alle inspanningen van Azad hebben wij een geweldige reis beleefd. Hij luisterde goed naar onze wensen, maar kwam zelf ook vaak met goede ideeën hoe we de dagen konden invullen. Azad gaf ons steeds een veilig gevoel, bracht ons naar de juiste plaatsen, wist de betere restaurants te vinden en dat is in een land als India heel belangrijk. Voor ons was deze reis een kennismaking met India. Het was prachtig, indrukwekkend, een onvergetelijke ervaring! We zijn blij dat we voor een privé chauffeur en daarmee The Pearls of India hebben gekozen!

Theo & Marjan | Juli 2018 | Raju Bhuti
Wij hebben een geweldige rondreis gemaakt van 2 weken door Rajasthan. Onze chauffeur was Raju Bhuti, een uitstekende chauffeur die rustig reed en waarbij we ons geen moment onveilig hebben gevoeld. Het was eenvoudig om met hem te communiceren via whatsapp. Zijn auto was brandschoon en werd iedere dag opnieuw gepoetst en voorzien van 2 flessen water. Hij heeft ons veel laten zien en stelde zich bescheiden op. Hij regelde zelf een slaapplaats in het hotel in het chauffeursverblijf of in een pension. Alles was inbegrepen in de prijs, zowel de benzine, de parkeerplekken, het verblijf van de chauffeur als de tol. Wij kunnen Raju en deze organisatie van harte aanbeleven! Hieronder staat ons reisschema en de hotels die wij van tevoren geboekt hadden (dat scheelt toch in tijd en vaak in prijs !) 16 Juli :Sightseeing Delhi, hotel City Star
17 Mandawa :Hotel Mandawa Haveli
18. Bikaner : Hotel Laxmi Niwas Palace
19. Jaisalmer: Hotel Tokyo palace
20. Jaisalmer
21. Jodhpur : Hotel Indana Palace
22. Jodhpur
23. via Ranakpur naar Udaipur : Hotel Udaigarh
24. Udaipur
25. Pushkar : Hotel Sajjan Bagh
26. Jaipur :Hotel Shahpura house
27. Jaipur
28. Agra :The Grand Imperial Hotel
29. Agra
30 Delhi : Hotel Roseate House
Daarna zijn wij nog 2 dagen naar Varanasi geweest, 3 dagen Mumbai en 6 dagen naar Palolem / Goa. Vervolgens nog 1 nacht Delhi en naar huis. De 4 binnenlandse vluchten met Air India waren prima én goedkoop.

Barbara & Mariska | April 2018 | Lal Singh
Mariska en ik zijn zeer tevreden over de 9-daagse reis die wij hebben gemaakt met privéchauffeur Lalmohan Singh van jullie organisatie. Hij was altijd op tijd, hij reed voortreffelijk, de auto zag er keurig uit en het reisprogramma is goed uitgevoerd. Bovendien heeft Lal Singh ons prima geholpen met het vinden van accommodatie. Kortom wij zullen uw organisatie aanbevelen bij onze vele collegae.

Rob & Hanneke | April 2018 | Babu
We hebben 3 weken met Babu door Rajasthan gereisd. Het was een onvergetelijke ervaring waar Babu zeker toe heeft bijgedragen! Hij is een chauffeur waarbij je je meteen veilig voelt in de auto ondanks het hectische verkeer. Babu is een erg vriendelijke man die goed verstaanbaar Engels spreekt. Iets wat niet altijd het geval is; het "Indiase Engels" is vaak toch wat moeilijk te verstaan. Hij heeft ons goede tips gegeven onderweg en was altijd stipt op tijd op de afgesproken plekken. We hebben ook erg leuke gesprekken met hem gevoerd en veel gelachen, maar we konden ook rustig lekker rondkijken onderweg. We hadden al het plan een tapijt te kopen in India en, op zijn aanwijzing naar een tapijtfabriek, is er nu een prachtig tapijt voor ons in de maak. Al bij al een grote aanrader! En Ingrid, mede door jouw prachtige initiatief hebben wij de reis van ons leven gehad. Dank je wel!

Ellen & Eric| November 2017 | Puran & Babu
We hebben een fantastische week gehad met Babu (en Puran op de eerste dag). Het had niet beter gekund. Beide mannen waren uiterst correct, vriendelijk, communicatief, en altijd op tijd. De auto was elke dag schoongemaakt en we vonden het gewoon heel erg prettig met hen als chauffeur. Vooral Babu, omdat we hem meerdere dagen hebben meegemaakt en leuke gesprekken met hem hebben gehad en hij een heel leuk gevoel voor humor heeft. We vonden het ongelofelijk hoe zij zo goed door het Indiase verkeer manoevreerden, ookal zijn zij het gewend daar te rijden, wij vonden het toch bijzonder. Voor ons was deze vakantie deels bedoeld om veel dingen te zien, maar ook deels om wat uit te rusten van een hectische tijd. En daarom vonden we het ook fijn om af en toe bij het hotel te relaxen en Babu begreep dat prima. Dit is absoluut voor herhaling vatbaar en we zullen Pearls of India altijd aanraden als wij horen dat mensen naar India gaan.

Karlijn| November 2017 | Anil
Anil is a great driver! We - 4 lady friends - had a beautiful 7 day tour from Agra- Pushkar - Jaipur to Delhi. Anil is a safe en reliable driver through the chaos traffic in India! His English is good so he tells a lot about India. He has a good sense of humor and knows what place our nice to stop (such as the Tandoori chicken street food restaurant in Jaipur!!) . And he arranges guides or tickets if necessary. But he also listens to your own wishes. We can recommend him for a nice holiday in India!

Leon & Ineke | November 2017 | Babu
Wij, mijn vriend en ik, zijn 2 1/2 week door Rajasthan getrokken met chauffeur Babu. Wij hebben daar met hem een geweldig fijne tijd gehad. Behalve dat Rajasthan een schitterende provincie is, hebben wij ook erg genoten van het gezelschap van Babu. Een zeer ervaren en rustige chauffeur, die erg veel weet van de omgeving en daar graag over vertelt. Hij weet welke bezienswaardigheden de moeite waard zijn, waar een goed restaurant is, waar een goed en betaalbaar hotel is en hij brengt je waar je maar wilt. Hij geeft advies waar hij dat nodig vindt. Zijn taxi is comfortabel en goed verzorgd en onderhouden. Onderweg luisterden wij naar muziek als we daar zin in hadden en soms ook hadden we leuke discussies. We hadden ook veel lol, want Babu is gek op grapjes! Wij hebben aan deze reis hele fijne herinneringen waar we lang op zullen teren. Ik vind dit reizen via Pearls of India een echte aanrader, voor iedereen! Het is reizen op maat, precies zoals je het wilt, het is goed betaalbaar en met alle vragen en problemen is je chauffeur je aanspreekpunt, hij is helpend en zorgzaam! Hij doet er alles aan om je een leuke tijd te bezorgen. Wij hadden dit niet willen missen! Veel waardering ook voor Ingrid, die het geheel belangeloos mogelijk maakt voor deze chauffeurs om een inkomen te verwerven, vaak ver van huis, waarmee zij hun gezin kunnen onderhouden. Ik vind dat echt fantastisch! Aan het eind van onze reis hebben wij onze “India”kleren en de spullen die wij niet meer gebruiken achtergelaten bij Babu, om zo in onze koffers plaats te maken voor de souvenirs etc. Hier was Babu erg blij mee, omdat de mensen in zijn dorp deze spullen goed kunnen gebruiken. Mocht Babu zijn droom om ooit Nederland te bezoeken uitkomen, dan is hij bij ons net zo welkom als wij bij hem! Bedankt Babu! Bedankt Pearls of India! Wie weet komen wij nog eens terug voor een reis met Babu naar Nepal. Dat lijkt ons hartstikke leuk!


Anita & Frank | Oktober/ November 2017 | Lal Singh
Route; Delhi, Agra, Bharatpur, Jaipur, Pushkar, Udaipur, Jodhpur, Jasalmer, Bikaner, Mandawa Delhi. Duur; 19 dagen waarvan 17 dagen met chauffeur. Thuis hadden wij alle hotels vooraf geboekt. Vanaf Delhi hebben we gebruik gemaakt van een hotel pick-up service. Met onze chauffeur Lal hadden we afgesproken dat hij ons na 2 dagen kwam ophalen. Onze reis is zeer voorspoedig gelopen. Lal is een vriendelijke, redelijk goed Engels sprekende, en zeer ervaren chauffeur die de afspraken altijd stipt op tijd na kwam. Tijdens de reis bleek wel dat Lal, die uitermate goed bekend is in de regio, pareltjes van hotels wist die wij echter niet geboekt hadden. Annuleren van onze hotels ging niet meer. Een aanrader is om enkele hotels voor het begin van de reis zelf te boeken en de rest in overleg met Lal te doen. Je kunt lal aangeven in welke prijsklasse je voorkeur heeft. Het voordeel voor lal is dat bij deze hotels parkeerruimte en ook chauffeurs onderkomens zijn. We hebben dagelijks een aantal leuke gesprekjes gehad met Lal in de auto maar zijn eigenlijk nooit met elkaar gaan lunchen of dineren. Naar ons idee vond hij het prima om met zijn collega-chauffeurs te eten.

Gert & Riny | Januari 2017 | Lal Singh
Op het vliegveld van Delhi stond Lal ons op te wachten. Hij moest lang op ons wachten, niet door vertraging maar door de geld problematiek in India op dat moment, geld wisselen duurde erg lang en de ATM’s waren leeg. Lal is een uitstekende chauffeur die zeer goed reed maar, nog veel belangrijker in het hectische verkeer in India, zeer goed anticipeerde zowel op zijn medeweggebruikers als op de soms erg beroerde kwaliteit van de wegen. Afspraak was afspraak, hij was altijd op tijd, meestal een kwartier te vroeg en de auto was zowel van binnen als van buiten altijd keurig schoon. Lal is tijdens het rijden geen grote prater, zoals hij zelf zei: hij concentreert zich liever op het rijden. Wij vonden dit heel erg prettig, enerzijds vanwege de veiligheid en anderzijds “je hebt niet altijd zin om te praten”. Bijvoorbeeld tijdens de lunch en bij andere gelegenheden hebben we wel veel met Lal gesproken over allerlei onderwerpen. Zijn Engels is goed. We communiceerden ook via Whatsapp (voor afspraken bijvoorbeeld), erg handig. De hotels hadden wij deels vooraf geboekt en deels met hem in overleg ter plekke geregeld. We mochten altijd de kamers eerst bekijken en als het ons niet beviel of als we zelf via internet al een keuze hadden gemaakt, was dat geen enkel probleem. Verder hadden wij aangegeven wat we wel en niet wilden. Wij hebben er bijvoorbeeld een hekel aan om met een gids op stap te gaan. Verder wist hij voor ons altijd wel een “wine & beer shop” te vinden voor ons natje en droogje. We hebben genoten van onze reis en we kunnen Lal Singh als chauffeur zonder meer aan iedereen aan bevelen.

Klaartje & Onno | December 2016 | Babu
Wat een mooi initiatief, The Pearls of India. Mijn collega en ik hadden twee dagen vrij te besteden na een zakelijk bezoek aan Delhi. Op voorhand kregen we snel en goed advies en op locatie werden we opgehaald door een Dilshad, onze chauffeur. Dil was behulpzaam, flexibel, bekwaam en bovenal een vreselijk aardige man die onze vragen over het leven in India uitgebreide antwoorden had. Hij heeft ons niet aleen veilig door het hectische Indiase verkeer geloodst maar ook gezorgd dat we heel veel gezien en beleefd hebben in enkel twee dagen. Ik kan The Pearls of India aan iedereen aanbevelen!

Ronald & Wouda | September/Oktober 2016 | Babu
Op het vliegveld van Delhi stond Babu ons op te wachten. We hadden geen idee wat we konden verwachten want we hadden niet in de gaten dat we zijn foto op de website konden zien. We hadden in Sri Lanka een mindere ervaring met een privéchauffeur omdat hij voor ons te veel wilde regelen, net de dingen die we niet zagen zitten. Toen Babu ons verwelkomde in zijn smetteloos witte gewaad was ons in 1 oogopslag duidelijk dat hij ons zou bevallen. Van te voren hadden we aangegeven dat we veel hotels zelf zouden boeken en dat we de rondreis eigenlijk in grote lijnen al konden uittekenen. Dit was geen enkel probleem en die houding was zeer bevrijdend. Babu bleek een op en top serieuze chauffeur die netheid en degelijkheid hoog in zijn vaandel heeft staan. De auto was elke dag spik en span en op de juiste momenten en plekken stond hij ons op te wachten en was nergens te overdreven aanwezig. Daarnaast is hij een zeer behendig coureur die je door de drukste straten heen loodst. We wisten van te voren niet dat hij Nepalees was en van zijn verhalen hebben we dan ook veel geleerd. Ook hadden we verassend goede discussies over bv. religie. Hij beheerst het Engels net voldoende om vermakelijk te communiceren en hij weet verassend veel moeilijke begrippen in het Engels te omzeilen. En hij beschikt over een grote dosis humor, niet onbelangrijk bij een lange zit. Hij stelde zich bescheiden op als we hem meevroegen te lunchen of te dineren, maar we hebben het 1x voor elkaar gekregen om samen goed te dineren met een lekker glaasje sterk, en soms goed geluncht. We hebben kortom een zeer goede vakantie gehad en dat het zo compleet, relaxed en plezierig is geweest is zeker te danken aan Babu en zijn goede humeur. Wij zouden hem elk jaar wel willen meenemen als dat kon en we zouden hem aan iedereen willen adviseren die een reis door India of Nepal onderneemt. Dank voor 'the Pearls of India' voor de prima bemiddeling.

Mark & Lydia | Juli/ Augustus 2016 | Babu
Lydia heeft op haar blog verteld over haar ervaringen met Babu: http://reisjerijk.eu/met-een-prive-chauffeur-door-india-en-nepal-reizen/

Ina & Henny | Februari 2016 | Manoj
In februari 2016 zijn mijn vrouw en ik 9 dagen door Rajasthan getrokken. Oorspronkelijk hadden we via Pearls of India Babu als chauffeur toegewezen gekregen. Dit ging op het laatste moment niet door. Manoj was voor ons het alternatief. Manoj is een rustige, integere, bescheiden en uiterst behulpzame midden dertiger. Hij is geboren in Rajasthan en weet hier veel over te vertellen. Hij spreekt behoorlijk Engels en vindt het niet erg als je hem van alles vraagt over de cultuur van India en ook over zijn privé-situatie. Niet alleen als mens maar vooral ook als chauffeur kunnen we hem sterk aanbevelen. Hij heeft een goede auto die hij elke dag schoonmaakt. Hij weet goed de weg en manoeuvreert op een stabiele, vertrouwenwekkende manier door het verkeer in India. Verkeer dat op ons overkomt als een gekkenhuis waar regels ogenschijnlijk alleen op papier bestaan. We hebben ons geen enkele seconde onveilig gevoeld en konden daardoor maximaal genieten. Dat is helemaal de verdienste van Manoj. Elke dag weer schoon drinkwater in de auto en altijd op tijd. In principe is Manoj 24/7 beschikbaar. Regelmatig bracht hij ons ’s avonds naar een restaurant. Als je zelf geen idee had waar te eten dan wist Manoj zonder uitzondering een goed en leuk adresje. Kortom onze vakantie in India was top en dat was voor een belangrijk deel te danken aan een topgozer en een dito chauffeur. We kunnen Manoj van harte aanbevelen. Ook buiten Rajasthan kent hij de weg en hij kan over de passende vervoermogelijkheden beschikken als je met een grotere groep reist. Ben je van plan via Pearls of India een chauffeur te regelen voor je trip naar India vraag dan expliciet naar ‘onze’ topper MANOJ!

Brigitte & Charlotte | Maart / April 2015 | Subash
Pearls of India heeft ons op weg geholpen om een fantastische ervaring rijker te zijn. Alvorens DANK daarvoor. Het contact met Pearls of India verliep zeer gemoedelijk en aangenaam. Op het moment dat we ons aan het orienteren waren op een reis naar India, kwamen we in contact met Pearls of India. Een globaal reisschema hadden we reeds zelf opgesteld. Dit naar aanleiding van onze ideeen, verwachtingen en meningen van anderen. Naar aanleiding van dit reisschema zijn we met Pearls of India gaan overleggen wat zij voor ons konden betekenen en welke adviezen zij hadden voor onze reis. Naast het feit dat ze ons ondersteunt met de manier van reizen in India, hebben ze ons ook in tal van andere adviezen voorzien. We wilden sowieso graag een prive chauffeur, om op een veilige en prettige manier India te ervaren zoals het hoort. Nog enigszins in een orientatie fase wb het land/onze reis naar India, het regelen van een visum, het boeken van hotels, het bepalen van een reisschema, worden we bijgestaan door Ingrid, de initiatiefnemer van Pearls of India. Zij helpt ons een eindje op weg met onze onzekerheden en vraagstukken over India, die we nog hebben. Advies met betrekking tot ons reisschema, de plekken die we "moeten" bezoeken, andere adviezen is dan ook een welkome oplossing voor onze vraagstukken. Eenmaal ons reisschema, route, accomodaties enigszins vastgesteld, willen we onze reis voortzetten met de begeleiding van een chauffeur van Pearls of India.

We komen vrijdag avond laat aan in India en verblijven in een hotel vlakbij het vliegveld van Delhi. Daar zullen we de volgende dag opgehaald worden door Subash, de chauffeur van Pearls of India. Een zeer vriendelijke, geduldige, keurige man. Hij begeleidt ons in de komende 10 dagen in India. Niets is te veel voor Subash. Alle vragen die we hebben kunnen we stellen. Hij is open en geeft ons direct vertrouwen. Alle uitzonderingen op onze planning zijn geen enkel probleem. We reizen tussen de 4 en de 7 uur per dag. Dit lijkt lang, maar mede door het bijzondere straatbeeld, de veilige rijstijl van Subash, de mogelijkheid tot een stop ieder moment, ervaren we het als zeer prettige manier van reizen in India. Direct overtuigd om het een eventuele volgende keer zeker weer zo te doen. De laatste rit van onze reis was 's avond om 18u van Jaipur naar Delhi. Er van uitgaande dat dit een relaxt moment zou zijn om te reizen, is dit alles behalve waar. Veel vrachtwagens gaan dan de weg op, er wordt veel aan de weg gewerkt (dit is overigens geen uitzondering in India), wegen zijn niet goed verlicht, veel gaten in de weg, hectiek en drukte. Een volgende keer zou ik er zeker voor kiezen om deze laatste rit per vliegtuig of wellicht trein te volbrengen. Maar dit is uitsluitend een tip. Aan de veiligheid en rijstijl en vertrouwen dat Subash ons heeft gegeven zal het dan ook zeker niet liggen. Hij heeft ons met volle vertrouwen op een zeer veilige manier op het vliegtuig gezet. Een volgende keer gebruik maken van Pearls of India is dan ook geen twijfel over mogelijk.... Dankbaar voor deze prachtige ervaring.
Veel lieve groeten Brigitte en Charlotte uit NEDERLAND

Rob & Antoinette | Februari / Maart 2015 | Babu
We zijn na 1 maand weer terug uit incredible India/ Nepal. Wat een belevenis samen met Babu! 1 maand lang hebben wij bijna 6000 km afgelegd. Op 10 februari 2015 stond Babu op het vliegveld in Delhi met naambordje ons op te wachten. Trots showde hij zijn 5 maanden nieuwe auto blinkende Suzuki Swift. Iedere morgen stond hij goed gehumeurd klaar om aan het karwei van de dag te beginnen. Een zeer ervaren chauffeur welke elke route uit zijn hoofd kende. Zeer behendig weet hij door het waanzinnige verkeer door te dringen en alle kuilen listig te omzeilen. Ook wist hij alle hotels feilloos te vinden. Ondanks dat we grote afstanden hebben afgelegd was iedere dag weer vol verrassingen en met veel plezier. Veel gelachen en veel kunnen leren over de gewoontes en cultuur van het land. Babu is geen gids. Hij brengt je naar gewenste locatie en geeft instructies maar gaat niet mee als gids. Dus zelf eerst zelf alles goed uitzoeken of plaatselijke gids nemen. Tip: Vergis je niet in de af te leggen afstanden. Een planning van meer dan 350 km per dag is af te raden ivm het zeer drukke verkeer en de toestand van de wegen. Ook het van te voren vastleggen van hotels kan voor problemen zorgen. De reis wordt dan niet meer flexibel en kan dus tot problemen leiden. Babu weet altijd een hotel te vinden naar eigen budget. Kortom: een heerlijke reis en een zeer betrouwbare ervaren chauffeur die wij iedereen kunnen aanraden!

Stijn & Marlous | December 2014 / Januari 2015
Vorig jaar besloten om een reis van 3 maanden te maken. Als eerste land wilden we India bezoeken en dan met name Radjastan. Om nu zelf door India te rijden leek ons niet echt een goed plan. Vervolgens zijn we op internet gaan zoeken en kwamen we uit bij The Pearls of India. Een prachtig initiatief! Hierop hebben we contact gezocht met Ingrid. Al snel kregen we een keurig mailtje terug en alles was zo geregeld. In Delhi aangekomen zou een paar dagen later een chauffeur ons ophalen bij ons hotel voor een rondreis van zo'n 3,5 week. Na een paar uur rijden met onze chauffeur waren we meteen op ons gemak. Een heel aardige man die gewoon goed Engels spreekt. Hij reed ook gewoon lekker rustig door het verkeer heen. Onderweg kregen we uitleg over de cultuur en allerlei andere dingen. Ook waren er natuurlijk genoeg stiltes om te genieten van alles wat voorbij kwam. Bij bezichtigingen van diverse locaties kregen we van te voren ook keurig uitleg over de do's en don'ts. Uiteindelijk een schitterende en vooral indrukwekkende reis gemaakt door Radjastan. Al bij al een ervaring die we nooit meer zullen vergeten! Ook Ingrid bedankt voor de moeite en ga vooral door met dit mooie initiatief!

Anne-Marie & Tineke | November 2014 | Babu
In november hebben we een rondreis gemaakt van 3 weken door Gujarat. Normaal gesproken reizen we met rugzak en openbaar vervoer maar gezien de lange afstanden en onze beperkte tijd hebben we gekozen voor een auto met chauffeur. Na wat googelen kwamen we in aanraking met Pearls of India, een heel mooi initiatief waar we graag gebruik van wilden maken. Ingrid vond Babu bereid om ons rond te rijden in Gujarat. We zijn gestart in Udaipur waar we Babu voor het eerst ontmoet hebben. Vanuit Udaipur zijn we naar Bhuj, Junagadh, Diu, Palitana en Ahmedabad gereden vanuit waar we weer terug vlogen naar Nederland. Babu is een goede chauffeur en we hebben ons altijd veilig gevoeld bij hem in de auto. Hij is betrouwbaar, stond altijd op de afgesproken tijd klaar en deed erg zijn best om het goed te doen. Het was voor Babu best spannend om rond te rijden in een voor hem onbekende provincie. Afstanden, de situatie van de wegen, de drukte, dit was allemaal afwachten. Gelukkig is alles goed verlopen en we hebben een prachtige reis gemaakt, mede dankzij de goede zorgen van Babu. We zullen Pearls of India zeker aanbevelen!

Hans & Astrid | Juli / Augustus 2014 | Babu
Normaal gesproken reizen we tijdens onze backpack vakanties met het lokale vervoer. Toen het idee opkwam om naar India en Nepal te gaan kwamen we er al snel achter dat het daar soms een heel ander verhaal is. Onze vrij strakke planning liet het niet toe om daar veel in te schuiven en aangezien treinen in India nogal eens vol zijn of niet rijden was het besluit snel genomen om tijdens deze reis, heel luxe, voor een auto met chauffeur te kiezen. We kwamen uiteindelijk bij Pearls of India terecht. Een non-profit initiatief zodat, zonder bemiddelingskosten, het geld volledig bij de chauffeur terecht komt. Babu stond ons midden in de nacht op te wachten op het vliegveld. En grote glimlach op zijn gezicht. Gelijk onze eerste kennismaking met het chaotische Indiase verkeer. Wat een gekkenhuis maken ze daar van. Babu ontpopte zich als een hele rustige veilige chauffeur die zich absoluut niet laat meeslepen in de gekte. Hoewel hij, net als iedereen, de verkeersregels negeert hebben we ons geen moment onveilig gevoeld. Samen met Babu hebben we onze planning besproken en hij kwam met hele goede suggesties. Zelf hadden we onze hotels al gereserveerd, wat ons veel tijd scheelde met zoeken. Aan de andere kant kan Babu daar ook in adviseren en weet dan ook een goede prijs te bedingen. Ook behoedde hij ons voor uitgaves voor onnodige (illegale) gidsen e.d. We zouden in eerste instantie een kleine 3 weken met Babu reizen maar het beviel ons zo goed dat we er nog 5 dagen aan vast hebben geknoopt in Nepal. Dat kwam vooral door Babu zelf. Hij heeft humor, is altijd opgewekt en de auto is elke dag super schoon. Hij is al gauw geen chauffeur meer maar een gezellige reisgenoot. We werden zelfs door hem uitgenodigd bij hem thuis in Nepal en hebben kennis gemaakt met zijn vrouw en 3 kinderen. En er werd, zoals het volgens Babu hoort, een gastenmaaltijd bereid die zoals gebruikelijk in Nepal met de handen werd gegeten. Al met al een geweldige vakantie in “incredible” India en Nepal. En dat komt zeker ook door Babu.

Liza & Morris | Juni 2014 | Mintu
Mijn vader en ik hadden besloten niks vast te leggen voor onze reis naar India. Toen het daar toch nog wat chaotischer was dan we al hadden verwacht waren we heel blij met de hulp van the pearls of india. Na contact met Ingrid en Baboe stond er de volgende ochtend al een auto en chauffeur op ons te wachten, dit was Mintu. De afspraak was 5 dagen, maar omdat het zo goed beviel om met de auto te reizen en met Mintu besloten er 14 dagen van te maken. Voor Mintu geen probleem. Mintu heeft ons veel kunnen uitleggen over het dagelijks leven in India, alle mooie dingen die we gezien en bezocht hebben maar hij heeft ons ook elke keer geholpen aan een goed hotel en een goede prijs voor het eten en de hotels. Mintu reed voorzichtig, de auto was altijd schoon en Mintu was altijd op tijd. En het is fijn dat iemand je tips kan geven en eerlijke informatie of informatie zonder eigen belang. Een reis om nooit te vergeten!

Willem | February 2014 | Babu
Met zijn drieën (waarvan een kind van 4 jaar) hebben we drie weken met een chauffeur van The Pearls of India gereisd. We waren erg blij dat we (ondanks onze reiservaring en voorkeur voor lokaal vervoer) hadden gekozen om op deze manier door India te reizen. In een land van chaos en drukte, gaf de chauffeur ons rust en de ruimte om te reizen wanneer we wouden. Babu is een goede chauffeur, we voelden ons steeds veilig bij hem in de auto. Hij hield ook goed rekening met onze dochter (qua afstanden e.d.). Kortom: geweldig!

Brigitte & Gie | December 2013 | Babu
We reisden begin december 2013 12 dagen met Babu in zijn Tata Indigo door Rajasthan. Ik kan alle positieve ervaringen die op deze website staan over Babu alleen maar delen. Vooraf hadden we enkele bedenkingen bij het rondreizen met een 'driver': verliezen we niet teveel privacy, worden we niet teveel afhankelijk van wat de driver wil, gaat hij niet profiteren van ons, kunnen we zelf nog bepalen wat te zien en waar te slapen. Dit bleek allemaal geen probleem: we konden vrij ons reisschema aanpassen, zelfs tijdens de reis. We hadden zelf een aantal mogelijke hotels voorzien, maar na drie dagen hebben we ons laten leiden door Babu waardoor we sliepen op plaatsen die we anders nooit hadden gevonden. Rondrijden met een 'driver' heeft het voordeel dat je ook in de kleinere plaatsen komt en het dagdagelijkse leven van de Indiër kan zien. De praktische begeleiding van Babu, die een soort engelbewaarder was, zorgde ervoor dat we als 'domme' toerist geen stommiteiten uithaalden of nutteloze uitgaven deden (vb. waar is een gids nuttig en waar niet). Als westerling kan je het chaotische verkeer in India niet inschatten, en neem je beter plaats naast de 'driver' om relaxt te genieten. (en we hadden nochtans al in veel landen in de wereld zelf rondgereden). Rijden met jullie initiatief was de beste beslissing die we voor deze rondreis kon nemen.

Corine & André | November 2013 | Babu
Net een week terug uit India en Nepal, alwaar wij enkele fantastische weken hebben rondgereisd met Babu. Wat een prachtige landen en mensen en wat een fijne reisgenoot hebben wij aan Babu gehad. Niet alleen een baken van rust in het chaotische verkeer, maar ook een fijne kerel met gevoel voor humor. Met zijn drieën hebben wij 22 dagen Rajasthan en Nepal doorkruist, veel gezien, veel gedaan en ook veel gelachen. Indien je wenst regelt Babu alles voor je. Hotels, maaltijden of gidsen voor bezienswaardigheden waar het gebruik van een gids zinvol is. Maar hij neemt ook wat afstand wanneer je daar behoefte aan hebt. Omdat wij meestal zelf een auto huren en op pad gaan was het voor ons de vraag of het niet wat teveel zou zijn om drie weken lang met een chauffeur te reizen. Die twijfel was snel weg na de eerste dagen, het was gewoon ontzettend leuk en (heel Nederlands) gezellig. Bovendien is zelf rijden in India voor iemand die het Europese verkeer is gewenst absoluut af te raden. Geen regels of in ieder geval leeft niemand ze na. Niet doen dus. Boek vooraf geen hotels, maar maak een globaal reisschema, overleg of dit haalbaar is en geniet. Wil je ergens een dagje langer blijven of juist eerder doorreizen? Geen probleem! Vrijheid, blijheid, de wens van iedere reiziger. Babu zijn gezin woont in het laagland van Nepal, in de buurt van Lumbini, de geboorteplaats van Boeddha. Dit ligt op de route van Varanasi naar Kathmandu en was voor ons een leuke gelegenheid om kennis te maken met zijn vrouw en kinderen. Wat een schatten van mensen en wat is het leuk om te zien dat hij erin slaagt zijn leven stap voor stap verder op te bouwen en een betere toekomst voor zijn gezin weet te realiseren. Wat ons betreft was het een zeer geslaagde vakantie en vooral een belevenis. Talloze ervaringen rijker en met fijne herinneringen zijn wij weer terug op onze thuisbasis in Nederland. India komt zeker weer een keer terug in onze vakantieplannen.

Iris & Amy | November 2013 | Manoj
We zijn afgelopen zaterdag teruggekomen uit India. We hebben een geweldige tijd gehad, onze vakantie was heel relaxed en dat is voornamelijk te danken aan Manoj. Hij is vriendelijk, rijdt rustig en goed, weet de weg, heeft goede adviezen, is punctueel en zijn auto is altijd schoon. Ik kan met geen mogelijkheid iets negatiefs bedenken. Hij had zelfs de wens, toen wij na een etentje in Delhi een riksja terug naar het hotel zouden nemen, dat we hem een berichtje zouden sturen als we weer veilig terug waren in het hotel. Ik kan hem een ieder die door India wil reizen van harte aanbevelen. Hartelijk dank voor jullie bemiddeling!

Lonneke & Lukas | Juli/Augustus 2013 | Balram/Babu
Ook al is het inmiddels een aantal maanden geleden dat we met The Pearls of India door Rajasthan zijn getrokken, willen ook wij graag nog onze ervaringen op de site meedelen. Allereerst willen we Ingrid nog ontzettend bedanken voor de hulp die ze geboden heeft, dankzij The Pearls of India hebben wij een waanzinnige India ervaring. Het eerste deel van de reis, 12 dagen, hebben we samen met Balram gedaan. Balram is een vriendelijke man die veel weet te vertellen over India en de cultuur. We hebben mooie gesprekken met hem gehad tijdens onze vele lange auto-ritten. We werden altijd bij een hotel gebracht wat bij onze wensen aansloot. Wat eveneens een onvergetelijke ervaring is geweest is dat we met Balram langs zijn familie zijn gegaan. We werden uiterst hartelijk ontvangen in het huis van Balram. Balram liet ons ook onderweg nu en dan Indiase lekkernijen proeven. Dankzij het meedenken van Balram hebben we veel meer gezien en veel meer uit de reis gehaald dan we in eerste instantie hadden bedacht. Maar het blijft India, dus geheel zonder problemen was het niet. We hebben ons wel eens bang gevoeld als Balram ruzie maakte met vrachtwagenchauffeurs. Dit hoort natuurlijk wel een beetje bij de cultuur en Balram is nou eenmaal een man van zijn principes, dus we begrepen het ook wel maar helemaal ontspannen waren wij daar niet bij. Ook waren er aan het einde nog wat problemen met het geldbedrag wat we besproken hadden en het bedrag wat Balram vroeg. Maar dankzij de goede zorgen van Ingrid is dit toch goed gekomen. Balram zei dat het een misverstand was, wij weten het niet precies.

Het tweede deel van de reis hebben we met Babu gemaakt, dit waren 3 dagen naar Agra en Delhi. Babu is geweldig. We voelden ons meteen op ons gemak. Ook met Babu hebben we leuke gesprekken gehad en het was heel fijn om de reis met hem te kunnen afsluiten. Als we ooit nog naar Nepal zouden willen, zouden we dit graag met Babu doen. We vinden het ontzettend leuk dat we nu en dan nog een berichtje krijgen van Babu, echt een ontzettend lieve, leuke man.

Ingrid, Babu en Balram, bedankt voor de onvergetelijke India ervaring.

Familie van Kuilenburg | Juli/Augustus 2013 | Dilsad
Afgelopen zomer hebben we met ons gezin een erg mooie toch gemaakt door Rajasthan. Van tevoren hadden we wat twijfels of we dit wel met een chauffeur moesten doen omdat we ‘het liever allemaal zelf regelen’ maar werden overgehaald door de positieve recensies die we lazen op de website van the Pearls of India. Dilsad was onze chauffeur. Hij heeft ons twee weken rondgereden door dit prachtige deel van India. We werden keurig op de afgesproken datum en tijd in ons hotel in Delhi opgehaald. Daarna zijn we als eerste naar Agra gereden waar we van te voren een hotel hadden geboekt. De route daarna stond nog niet helemaal vast maar hadden alle vrijheid om tussendoor het reisprogramma aan te passen. Dilsad is een prima chauffeur en we hebben ons geen moment onveilig gevoeld in het drukke verkeer. We kregen veel goede tips van hem en hij wist altijd wel een goed hotel of restaurant te vinden. Hij kon veel vertellen over het land, de cultuur en de plaatselijke gewoontes. Ook bracht hij ons naar bijzondere plekken zoals de motortempel (Om Bana, bij Chotila) een koeienziekenhuis bij Bikaner, de meest aparte tempels en gaf tips waar je de lekkerste samosa’s en lassi’s van de stad kon krijgen. Daarnaast hadden we ruim genoeg vrijheid en tijd om er zelf op uit te gaan om bijvoorbeeld een stad te bezoeken. Ons ‘rondje’ was : Delhi, Agra, Bharatpur, Jaipur, Pushkar, Udaipur, Ranakpur, Jodhpur, Bikaner, Mandawa, Delhi. Dit lijkt veel voor 14 dagen maar is prima te doen, ook voor onze kinderen van 9 en 11. We hebben mede dankzij Dilsad ontzettend genoten van onze vakantie en heel veel gezien van dit bijzondere land zonder dat we het idee hadden ons te moeten haasten. Het reizen door India met een chauffeur van de Pearls of India zouden wij zo weer willen doen en iedereen aanraden!!

Familie Hogendoorn | Juli 2013 | Sushill
De vier weken dat we met Sushil door Rajasthan en Uttarakhand gereisd hebben waren fantastisch. Sushil is een rustige rijder, hij kent de weg en ook de mooie plekjes. Onderweg heeft hij veel oog voor dieren, mooie tempels of andere dingen die leuk zijn om even voor te stoppen. Hij is aardig, spreekt goed Engels en legt alles wat je wilt weten goed uit. Dat Sushil goed weet wat je als Europeaan nodig hebt of wilt, bleek uit kleine dingen; hij liet de airco nog even extra draaien als de motor uit moest om te tanken, gaf tips over omgaan met al te opdringerige ‘gidsen’ en wist ook onderweg steeds restaurants te vinden waar we niet ziek van werden of vertelde ons hoeveel bv fruit of een riksjarit moesten kosten. We hadden van te voren niet echt een reisplan, maar hebben steeds in overleg besloten wat we wilden doen. Het prettige is daarbij dat je zelf kunt bepalen waar je heen wilt en hoe lang, maar dat Sushil ook met prima voorstellen komt, en dat je bovendien al het regelen aan hem over kunt laten. Heel veel dank voor je bemiddeling, we hebben het erg naar onze zin gehad!

Wendy & Heleen | Juli 2013 | Satnam
Satnam is een fantastische chauffeur. Hij is rustig (zelfs in de meest chaotische situatie is hij niet gek te krijgen), hij rijdt veilig en goed. Hij straalt rust uit en is vriendelijk. Hij praat niet veel, maar als je hem iets vraagt krijg je een goed antwoord. Dankzij hem zagen we nog een hele mooie tempel in Delhi. Wat echt lief was is dat hij zelfs heeft gezorgd voor water in de auto. Dat komt overeen met het hele beeld: Satnam weet wat hij doet en ontzorgt echt je reis door India. Een echte aanrader. Heel erg bedankt en ga vooral door met dit fantastische initiatief!

Hans & Angelique | Juni/Juli 2013 | Gurdev Rai ofwel Pappu
Hoe moeten we onze reis beknopt samenvatten? Geweldig, grandioos. Het begon in Delhi waar wij ‘s nachts arriveerden en in de daarop volgende ochtend met Pappu hadden afgesproken in het hotel. Ruim op tijd was hij er, “onze” Pappu. Wat een innemende man en een vriendelijke lach! Samen met hem hebben we onze plannen besproken, zoals wij het in grote lijnen in onze gedachten hadden. Zijn reactie was: “No problem!” Dit blijkt achteraf zijn lijfspreuk te zijn en hoorden het dagelijks met grote regelmaat. Pappu blijkt een tovenaar op de weg te zijn. IJzig kalm en gedisciplineerd manoeuvreert hij door het verkeer die bestaat uit een bonte verzameling van 4 en 2 voeters, 4 en 2 wielers met of zonder motor. Geen seconde hebben wij ons onveilig gevoeld. Op elke bestemming hebben wij ruim de tijd gepland om datgene te bezoeken wat wij op ons wenslijstje hadden staan. Pappu wist daar altijd nog wel iets moois of interessants aan toe te voegen. Aan het begin van onze reis was het nog wel eens: “Pappu, we changed our plans”. En zijn reactie, jawel: “No problem”. En zo openbaarden zich ook nog twee andere lijfspreuken van Pappu: “Up to you” en “Your choice”. Wat ook zo bijzonder was, is dat wij Pappu nooit hoefden te zoeken. Hij stond ons altijd op te wachten wanneer wij bijvoorbeeld een tempel bezochten of toch een paar uurtjes ergens zoet waren. Zelfs wanneer wij dreigden te verdrinken in een enorme mensenmassa, pikte hij ons er uit. Eén van de hoogtepunten van onze reis was ons bezoek bij Pappu thuis. We hebben een nachtje gelogeerd bij zijn vrouw en zoon in Una. Fantastisch. Tja, dan gaat het tot nu toe alleen nog maar over Pappu en niet eens over India. Hierover raken we toch niet uitgesproken. India is veel van alles, en van alles veel. Mocht iemand twijfelen over de manier van reizen in India tussen bijv. een groepsreis of zoals wij het met Pappu hebben gedaan, dan kun je het verschil vergelijken met kennismaken met India of India ervaren en beleven. “It’s up to you!!!

John & Anita | Februari 2013 | Khadak
Alweer bijna een maand terug van ons geweldige en onvergetelijke India avontuur. Al bij de aankomst was de sfeer ongedwongen en hartelijk. Mr. Khadak Bahadur (Singh) hing ons een bloemenslinger om en begeleide ons naar zijn trots, de HM Ambassador, een comfortabele auto die ons door Rajashtan zou voeren. Nadat Mr. Singh ons vertelde dat hij niet hield van hard rijden, waren we direct op ons gemak en de manier waarmee hij de auto door het waanzinnige verkeer van New Delhi loodste gaf ons het vooruitzicht van drie ontspannen weken. Wij hadden alle hotels al in Nederland geoekt, maar mr. Singh wist altijd exact waar we moesten zijn. Daarnaast had hij altijd uitstekende tips waar je het lekkerst kon gaan eten. Gedurende de trip wist Mr. Singh ons steeds weer te verrassen door ons te brengen naar de mooie plekjes en tempels en zijn opgeruimd karakter en aanstekelijke lach maakte van iedere dag een klein feestje. Kortom we hebben mede door hem enorm genoten en zouden iedereen die een trip door India en Nepal wil gaan maken van harte aanraden om contact op te nemen met Pearls of India. Nogmaals hartelijk dank voor alle genomen moeite en wie weet tot ziens. Binnenkort staan de foto's van onze reis online (www.john-hofboer-fotografie.nl). We hopen dat het mensen aanspoort om ook eens op reis te gaan naar India/Nepal via The Pearls of India.

Marja & Michael | Februari / Maart 2013 | Manoj
We zijn nu een week terug uit India en het was GEWELDIG! We hebben genoten van iedere minuut, wat een bijzonder land. En wat was het fijn om samen met onze chauffeur Manoj India te ontdekken. Hij heeft ons veel en mooie bijzondere plekken laten zien. Omdat het zeer druk was in Varanasi en we alleen nog maar 3e klas treinkaartjes konden krijgen voor de slaaptrein, hebben we dat geannuleerd en onze reis aangepast. Dit was wel jammer, maar er was zoveel ander moois te zien! We hebben dus tot het eind van onze reis met Manoj gereisd en hebben dit als heel bijzonder ervaren. We zijn dan ook heel blij dat we via jullie onze reis hebben kunnen plannen! Dank jullie wel!

Patries & Naomi | Okt./Nov. 2012 | Vinod Kumar
We zijn via de web site van The Pearls Of India in contact gekomen met de driver Vinod Kumar. Hij is 11 dagen onze chauffeur geweest en we hebben met hem de Gouden Triangel gereden (Delhi Agra en Jaipur). Ondanks het feit dat het verkeer in India hectisch, chaotisch en ongelofelijk druk is hebben wij ons geen moment onveilig gevoeld. Vinod is een geweldige chauffeur, rustig, veilig en heel erg geconcentreerd  Daarbij is het een hele aardige man die je wat verteld over India, hun gebruiken en levenswijze zonder dominant aanwezig te zijn. Ook heeft hij elke dag voor onze hele leuke nette en goede overnachtingen geregeld voor meer dan schappelijke prijzen. Dit alles ging in goed overleg en werd heel flexibel ingevuld. Wij hebben per dag bekeken waar we heen wilde en hoe lang we wilde blijven. Tevens heeft hij ons geholpen aan plaatsen voor een game drive. Ter plaatse kregen we pas in de gaten hoe bijzonder dit was omdat we veel teleurgestelde mensen tegenkwamen waarbij dit niet gelukt was. Kortom wij hebben een geweldige reis gehad en beseffen heel goed dat we dat ook voor een groot gedeelte aan Vinod te danken hebben. De kans is groot dat wij volgend jaar terug gaan.

Rik & Sandra | November 2012 | Balram
We hebben inmiddels al een aantal dagen onze chauffeur Balram achter ons gelaten. Het is ons zeer goed bevallen! Balram stond altijd voor ons klaar en niks was hem te veel. Wij hebben erg genoten van onze eerste dagen in India met een chauffeur!!! Wij raden iedereen Balram aan. Bedankt voor het regelen!!

Koos & Sariska | September 2012 | Babu
Aan het begin van onze vier weken door India hebben we tien dagen met Babu door Rajasthan gereisd. Dit is ons echt top bevallen. Babu is een goede chauffeur die rustig rijdt en alle tussendoor-weggetjes weet bij file of te grote plas. Je kan met hem lachen, hij heeft mooie verhalen en hij deed echt z'n best om er voor ons een mooie trip van te maken. Op deze manier door Rajasthan reizen was hierdoor echt heel relaxed. Het neemt een hoop gedoe weg en het helpt je enorm om je weg te vinden in de cultuur van het 'Incredible India'. Na onze vier weken India en vele taxi chauffeurs was het ons wel duidelijk dat wij het met Babu echt getroffen hadden. Wij vinden het super tof dat jullie via de Pearls of India hem en de andere chauffeurs op deze manier helpen. Als iemand een chauffeur in India nodig heeft, zullen wij de Pearls of India, en Babu in het bijzonder, zeker aanraden!!

Hans & Martine | September 2012 | Rajesh
Wij hebben de 11-daagse trip Rajasthan, startend vanuit Delhi en eindigend in Agra, als zeer prettig ervaren. Onze gids/chauffeur, Rajesh toegewezen door ‘Pearls of India’, heeft hier in belangrijke mate aan bijgedragen, dank daarvoor. Een belangrijk issue voor ons is vertrouwen, en dit had hij bij ons binnen enkele dagen volledig gewonnen. Daarnaast weet Rajesh met zijn 12 jaar lange ervaring en goede beheersing van de Engelse taal:  de bezienswaardigheden met de nodige kennis aan te vullen, de Indiase cultuur uit te leggen en de juiste route (zo’n 2700 km) en prima hotels feilloos te vinden. We kunnen ‘Pearls of India’ en in het bijzonder Rajesh voor iedereen aanbevelen.

Wim & Kathy | Juli 2012 | Vijay
Intussen zijn we een kleine week terug in België en al afgekickt van het hectische india en terug gewend aan het momenteel koude België. Het is goed geweest, Azië was ons al goed bekend van eerdere reizen doch de slogan " Incredible India " kan niet beter gekozen worden voor dit land. Wat ons vooral is bijgebleven zijn de warme en diepgaande gesprekken die we konden voeren met de plaatselijk bevolking, de overbevolking en vervuiling is dan weer de andere kant van het verhaal. Deze India reis heeft ons als gezin opnieuw dichter bij elkaar gebracht en dit was ook de bedoeling. Betreffende de regeling van de driver zijn we heel tevreden. Oorspronkelijk was Parkesh vooropgesteld doch we hebben het genoegen gehad om te mogen rondrijden met Vijay. Een zorgzame, lieve, zachte en aangename persoonlijkheid en vooral een heel voorzichtige chauffeur in het hectisch verkeer. Hij dacht eerst en vooral in het voordeel van ons en laatst het persoonlijk belang, een prima keuze.

Angelique & Moby | November/December 2011 | Babu
Onze reis van 4 weken door Nepal en 3 weken India samen met Babu waren in een woord GE-WEL-DIG! We reisden door Nepal in november en India in december 2011. Babu is gebleken een hele zachtaardige maar vastberaden en betrouwbare man. Wij, mijn 12 jarige zoon Moby,en ik alleenstaande moeder Angelique, hebben ons geen moment ongemakkelijk gevoeld. Dat 7 weken lang te ervaren is enorm geruststellend en relaxed. We zijn uitgenodigd bij zijn familie thuis bij Lumbini waar we uitgenodigd werden mee te eten. Zo gastvrij en enthousiast ons zijn leefomgeving en leefomstandigheden te laten zien. Speciaal voor zijn gasten slachtte en bereidde Babu een kip. Wat een eer. Miijn zoon raakte bevriend met de zoon van Babu en sliep 3 nachten bij hen in huis en volgde een week lang les met hem op school. Dat is een ervaring die is onbetaalbaar. Het dorp waar Babu woont in Nepal is zo heerlijk eenvoudig en rustig. De mensen zijn zo oprecht. We zullen het nooit vergeten.  We hopen snel terug te gaan naar Nepal om Babu en zijn familie weer te zien. Bij twijfel adviseer ik het volgende; het is het geld meer dan waard om met een chauffeur van The Pearls te reizen. Het is goed betaalbaar en bovenal erg veilig en zeker comfortabel. 

Ineke & Hans | Nederland | Januari/Februari 2012 | Balram
Het is een onvergetelijke reis geworden. Het was jammer dat Babu door de gezondheidssituatie van zijn broer niet met ons meekon, maar door jullie tussenkomst heeft Balram heeft ons een geweldige reis bezorgd. Ook weer jammer dat we ons Visa op Single hebben aangevraagd, dat had Double moeten zijn omdat we als we Nepal in zouden gaan niet terug konden komen, maar opnieuw was de oplossing om dan in India de Himalaya in te trekken een geweldige oplossing. Het reizen met een chauffeur die ook gids kan zijn geeft een heel fijn en betrouwbaar gevoel waardoor we ons volledig konden richten op het genieten en dat hebben we gedaan. Bedankt voor alle goede zorgen en we zullen deze reis nooit meer vergeten.

Van der Voet | Nederland | December 2011 | Gopal
Inmiddels zijn we weer een aantal dagen thuis, maar India spookt nog steeds door ons hoofd.Wat een ongelofelijke ervaring. Wil je hartelijke bedanken, omdat jullie initiatief met de Pearls of India deze ervaring mede mogelijk heeft gemaakt. Na de ontmoeting met onze zoon en een aantal dagen bij hem te hebben rondgekeken (Vadodara/Baroda) zijn we naar Jaipur gevlogen.Toch wel een beetje gespannen over het verdere verloop van onze reis.Maar daar stond op de luchthaven een stralende Gopal ons op te wachten. Het klikte meteen, zowel onze zonen als wij, hadden gelijk een goed gevoel bij hem. Ook de auto was voortreffelijk, een grote ruime Toyota.We hadden de voorgaande dagen al in diverse oude barrels gezeten, maar dit was echt een luxe auto.Gedurende de week hebben we erg veel aan Gopal gehad, hij was niet alleen een uitstekend chauffeur, niet geheel onbelangrijk in dat chaotische verkeer, maar ook een prima gids. Hele gesprekken met hem gevoerd over het leven in een land als India. (met mijn zoon als ervaringsdeskundige) Nogmaals hartelijk bedankt en zal jullie “The Pearls of India” overal aanbevelen.

Paulien & Jeroen | Nederland | September/Oktober 2011 | Monaj
We zijn inmiddels weer terug van een geweldige reis door Nepal en India. De Rajasthan reis was erg leuk. Monaj was erg aardig en het klikte goed. Hij reed ons overal heen en hij wist veel van onze vragen over het leven en de omgeving te beantwoorden. Het beviel erg goed om ze rond te reizen. We hebben ontzettend veel gedaan en gezien. Monaj zette ons telkens bij leuke hotels af en we konden makkelijk afspraken maken over de tijden wanneer we weer verder gingen en de route die we wilden doen. We zijn ook maar 1 keer bij een shop afgezet, terwijl we andere mensen spraken die elke dag een paar keer langs een shop 'moesten' met hun chauffeur. We hebben later in Delhi nog een halve dag rond gereden met de broer van Monaj, net voor een binnenlandse vlucht naar Goa. Was ook erg leuk. Kortom, het was super. Bedankt voor jullie mooie initiatief.

Merel & Arnold | Nederland | September 2011 | Monaj
Dit jaar zijn wij vier weken op vakantie geweest naar India en Nepal waarvan 2 weken met een chauffer van the pearls of india. Wat een geweldige ervaring! Onze chauffer Manoj heeft ons door het hectische, kleurrijke India gereden. Achteraf gezien zijn we erg blij dat we hier voor hebben gekozen. Het was niet alleen een veilige manier om India te bekijken maar ook stond Manoj altijd voor ons klaar! Doordat hij goed Engels praat heeft hij ons veel over het land kunnen vertellen. Ook de verhalen over zijn familie en de omgang met zijn vrienden waren interessant om naar te luisteren. We zijn ook naar de school geweest waar zijn zoontje heen gaat. Hier hebben we zelfs nog voor de klas gestaan en kinderen in het Nederlands tot 10 leren tellen. Manoj stel zicht zeer bescheiden op. Als we aan hem vroegen of hij iets wilde drinken of eten was zijn standaard antwoord 'no thank you sir'. Maar hier kan je flexibel mee omgaan hoor, uitendelijk hebben wij hem meerdere keren mee uit eten genomen omdat wij dat erg gezellig vonden. Na 2 weken met een chauffeur te hebben gereisd zijn we met de nachttrein verder gegaan naar Varanasi om vervolgens door te reizen naar Nepal. Ook dit was een mooie ervaring maar zeker niet zo relaxt als het reizen met een eigen chauffer.

Harmen & Corina | Nederland | Augustus/September 2011 | Bharat
We zijn 23 dagen in India geweest waarvan 15 dagen met prive chauffeur. Van te voren hadden we bedacht welke plaatsen we aan wilden doen. The pearls of India gaf ons ook advies of het niet teveel was in 15 dagen en zo kan je ook goed overleggen met elkaar. Toen we aangekomen waren op de luchthaven heeft Bharat ons naar ons hotel gebracht die we vanuit Nederland hadden geboekt. We zijn begonnen in Delhi en zijn van daaruit heel Rajasthan doorgegaan. Hotels hebben we verder niet van te voren geboekt. Bharat bracht ons naar de plaatsen en bracht ons dan naar een goed hotel. In de hotels konden we zelf kijken wat voor kamer we wilden met verschillende prijklasses gemiddeld hadden we voor 22,50 een 2-persoonkamer met ontbijt. Het ontbijt stelt niet zoveel voor. Het is beter om los van de kaart te bestellen. Onderweg liet Bharat ons allerlei bezienswaardigheden zien we konden ook zelf aangeven wat we allemaal wilden bekijken. Het was ergrelaxt om met een chauffeur te reizen. Bharat weet de weg erg goed in India en kan goed manouvreren door het drukke en hectische verkeer. India is een erg indrukwekkende stad door het verkeer, de koeien die overal lopen en de mensen. Nadat de 15 dagen om waren zijn we met de nachttrein naar Varanasi gegaan. Varanasi is erg indrukwekkend en zeker de moeite waard. We raden het iedereen aan om met chauffeur door India te reizen.

Francien & Saskia | Nederland | Juli/Augustus 2011 | Vinod
Bij aankomst op de luchthaven stond er een heeele rij met chauffeurs klaar met naambordjes en verwelkomde onze chauffeur Vinod ons met een oranje bloemenkrans. We hadden een rondreis van bijna vier weken gepland en het was van te voren best spannend om zo lang en veel met iemand te zijn die je nog niet kent. Vanaf het eerste moment voelde het vertrouwd en hebben we een fantastische tijd gehad met Vinod en missen hem nog regelmatig. We hadden alleen de eerste nacht geboekt in Delhi en daarna heeft Vinod ons overal naartoe gebracht, hotels mee bedacht, geregeld en allemaal op een heel prettige manier. We zijn met hem op plekken geweest waar we anders nooit zouden komen. In Mathura, een plaats die wij fantastisch vonden, regelde Vinod voor ons een Riksha en ging zelfs af en toe voor de gezelligheid ook mee. Voor alle opdringerige overenthousiaste rikshadrivers en verkopers hield hij ons uit de wind. Wij hadden een globaal reisschema en hebben dat tussentijds nog een paar keer aangepast. Dat gaf vrijheid en was echt fijn. Ook adviseerde Vinod ons plekken waar we lekker Indiaas konden eten, voortreffelijk! Het gaf veel rust dat het vervoer zo super geregeld was. Vinod vertelde over de cultuur, dacht mee en nam ons mee. Onze reis was ronduit geweldig en dat is zeker mede dankzij Vinod. Daar zijn wij ons goed van bewust. We zijn ook naar het Noorden geweest, de bergen in. Rewalsar lake vonden wij ook een van de hoogtepunten van onze vakantie. Alhoewel ik soms last van hoogtevrees heb voelde ik me op mijn gemak in de auto bij Vinod. Hij is echt een "KING OF THE ROAD" en een heel fijn respectvol mens. We hebben ook veel plezier gehad met elkaar. Wij zijn pearls of India natuurlijk voor het bemiddelen, en Vinod erg dankbaar voor het ons bezorgen van een onvergetelijke, onbezorgde tijd. Door zijn tips, adviezen en betrokkenheid zouden we zo weer met hem op reis willen. We kunnen eigenlijk niet wachten ;-)

Fam. Bunnik & Fam. Bart | Nederland | Juni 2011 | Gopal
Zondagmorgen 19 juni kwamen we aan op het vliegveld van Delhi na een paar dagen Mumbai. Op de valreep had ik thuis een auto met chauffeur geregeld omdat het mij niet lukte om treintickets te boeken. Maar wat waren wij blij met onze chauffeur, Gopal Kumar! Hij stond ons op te wachten en we hebben een geweldige 6 daagse rondreis gehad, zeer zeker mede dank zij hem! Niets was hem te veel. Behalve een geweldige chauffeur in het idiote verkeer was hij ook een goede verteller en gids. In vloeiend engels vertelde hij ons van alles over de bezienswaardigheden onderweg, geschiedenis, politiek, maar ook over het gewone leven. Bij de highlights, zoals de Taj Mahal en Fathepur Sikri, regelde hij prima gidsen voor ons; onderweg belde hij en als we aankwamen konden we meteen op pad. Behalve goede informatie hielden de gidsen ook de opdringerige verkopers een beetje van ons af! Gopal liet ons ook onbekende stukjes India zien zoals het ondergrondse paleis met de bron vlak voor Jaipur. We zijn met hem naar de bioscoop geweest in Jaipur, ook een geweldige ervaring. Verder zorgde hij heel goed voor een van ons toen die niet lekker was en in de auto bleef. We voelden ons erg veilig en vertrouwd bij hem en hebben ook veel gelachen. We zouden hem aan iedereen willen aanraden!

Walter & Simone | Nederland | Juni 2011 | Babu
India is zoals ze zelf al aan geven Incredible. Het is indrukwekkend, bijzonder, adembenemend en heftig tegelijk. Wij vonden het echt een belevenis. De flelxibiliteit vonden wij heel prettig. Het programma stond in principe open. Babu was absoluut een hele aangname verwelkoming op de airport. Het is toch maar afwachten hoe het klikt en best spannend. Je gaat toch twee weken met een onbekende op pad. De klik was er gelukkig want Babu is echt een super aardige en vrolijke man die je elke dag weer met een grote smile op je staat te wachten. Daarnaast is hij ook een zeer fijne chauffeur. Hij is voorzichtig en rijdt heel veilig. Na aankomst hebben we een plan gemaakt wat we allemaal willen zien en hoe lang we ergens willen blijven. Tijdens de trip hebben we echter dit plan een paar keer veranderd. Rajasthan is abosulute een hele mooie bestemming waar veel te zien en te beleven is. Het is een feest voor je zintuigen door alle geuren, kleuren en getoeter ;)! Wij zijn ook super blij geweest dat we van te voren via Pearls of India Babu en zijn auto hebben gereserveerd. Het is een hele fijne en geruststellende gedachte dat het vervoer goed is geregeld en dat je daar geen zorgen over hoeft te maken. Hierbij willen we daarom ook nogmaals ontzettend bedanken voor je bemiddeling. Wij zullen ook ieder die naar India wil gaan jouw site van harte aanbevelen.

Fam. van Oudenaarden | Nederland | Februari 2011 | Prakash
Voor de 1e keer naar India... wij hebben een geweldige reis gehad en dit is mede te danken aan onze chauffeur Prakash. Met zijn jaren ervaring heeft hij ons de mooiste plekken laten zien. Door zijn vriendelijkheid, geduld, bescheidenheid en niet te vergeten enorme dosis humor was het iedere dag weer een feestje om in de taxi te stappen. In alle gekte/hectiek van het Indiaase verkeer was hij onze persoonlijke 'Guardian Angel'. Dus.. voor een onbezorgde rondreis door India gewoon een chauffeur boeken via Pearls of India en dan alleen nog maar genieten! Fam. van Oudenaarden

Fam. Kamerling | Nederland | Maart 2011 | Bharat
Inderdaad een echte parel ontmoet in India. Bharat onze driver, personal guide, bodygard, translator and host is echt een pareltje. Met zijn Bhara tpalace oftewel de Ambassador reed hij heel Radjasthan door. Niets was te veel om voor ons te regelen. Vertel je budget en hij brengt je naar hotels of bread and breakfast die je niet in de lonely planet vindt maar wel goed zijn. Sommige plaatsen zoals Udaipur, is het een goed idee om Bharat te vragen om van te voren iets te reserveren. Sommige hotels waar hij ons had willen brengen zaten vol. Een prettige reisgenoot, met humor, veel levenswijsheid en bescheiden. Daarbij een verantwoordelijke, rustige driver in het idiote verkeer in India. Bharat heeft onze reis door zijn tips en bijzondere plekjes veel meerwaarde gegeven.

Fam. Eckhardt | Nederland | Februari/Maart 2011 | Babu
Na een reis van 4 weken zijn wij woensdagavond weer thuisgekomen. Na een hartelijk ontvangst door Babu op het vliegveld van Delhi (het klikte gelijk) zijn we direct aan de toer begonnen. Wij vonden hem een goede chauffeur die ons geweldig door het chaotische verkeer van India en Nepal heeft gereden. Ook heeft hij prima de hotels etc. geregeld. Hij was aangenaam gezelschap. Onderweg op onze soms lange ritten had ik altijd heet water in een thermosfles mee en maakte dan bij een stop een opkikker "spicy kip", vergezeld van een Bifi salamiworstje, wat zeer bij hem in de smaak viel. Hij vroeg ons of je dit aan toekomstige gasten door wilde geven :-). Het bezoek aan zijn huis en gezin in Nepal was heel apart. Hij kwam ons bij het hotel ophalen met twee van zijn kinderen glunderend achterin de auto. Het meisje sprak al aardig Engels. Zijn vrouw had een typisch Indiase maaltijd voor ons bereid. Wij aten met z'n tweeën en Babu zat erbij. Zijn vrouw bleef in de keuken, waar zij zonder electrisch licht (de stroom was uitgevallen) het eten klaar maakte. De kinderen aten in de keuken in kleermakerszit op de grond gezeten. Zelf aten zij pas nadat Babu ons weer terug had gebracht. Zijn huis "Babu's Palace", zoals hij dat zelf noemde, heeft hij zelf gebouwd op de plek waar vroeger zijn ouderlijk huis stond. Buiten is een pomp en een toilet huisje. Zij leven zeer eenvoudig, om hun drie kinderen een goede opleiding te kunnen geven. De rit door Nepal was qua verkeer iets beter dan door India, maar wel zeer slechte wegen. In Kathmandu was er geen doorkomen aan, zodat we Babu maar anderhalve dag eerder terug naar huis hebben laten gaan.

Caroline | Belgie | Januari 2011 | Babu
We hebben een schitterende rondreis gemaakt, mede dankzij jullie excellente en voorzichtige chauffeur Babu. Zoals beloofd stuur ik jullie enkele foto’s van de vele 100 die we getrokken hebben. The Golden Triangle is prachtig! Spijtig genoeg was onze tour veel te kort en hadden we niet meer tijd. Wij zullen jullie zeker contacteren als we nogmaals terugkeren naar India.

Bas & Nicolette | Nederland | Januari 2011 | Bharat
Wij zijn terug van onze reis door fascinerend maar koud India. Ik wil je-zoals beloofd-op de hoogte brengen hoe we het ervaren hebben. Wij hebben uiteindelijk onze toch al korte trip helaas nog verder moeten inkorten en zijn uiteindelijk 5 dagen met Bharat op stap geweest. We hebben Bharat natuurlijk wel voor de afgesproken 7 dagen betaald. Bharat stond ons op het vliegveld op de wachten met een bloemenkrans wat een gezellig welkom was. De auto was zoals je gezegd had prachtig en Bharat is een uitstekende chauffeur bij wie we ons meer dan veilig hebben gevoeld. Wat dat betreft zijn wij meer dan tevreden. Ik zou hem zonder twijfel aan iedereen aanbevelen en dat geldt ook voor jullie als bemiddelaars.

Miriam & Johan | Noortwijk | November 2010 | Bharat
India is geweldig! Veel mensen zeiden het al, you love it....or you hate it...but we love it!
Wat een indrukwekkend land! We kwamen ogen tekort.
Hebben al veel landen bezocht in Azie: vietnam, cambodja, thailand, sumatra, bali, lombok, maleisie, singapore, china en hongkong Maar toch is India weer heel anders!
De tijd met Bharat was geweldig, hij is een super chauffeur die met gemak door het drukke verkeer reed, hebben ons geen moment onveilig gevoeld. De hotels die hij voor ons had uitgezocht waren allemaal keurig, ik zou alleen het ontbijt niet aanraden, dit stelde niets voor, maar wat moet je verwachten in India? Hij heeft ons veel mooie dingen laten zien in Jaipur, Agra en Delhi.
Hij was steeds keurig op tijd en het was ook nog een humoristische, gezellige man. (maar jij kent hem natuurlijk).
Hij heeft ons op het treinstation naar Varanasi gezet en ons 4 dagen later in Delhi weer van het vliegveld opgehaald voor 1 dag tour, we vonden het echt geweldig om zijn gezicht weer op het vliegveld te zien en dat terwijl hij eigenlijk naar zijn familie zou gaan. Hebben echt geen op of aanmerkingen op Bharat, hij is een goede chauffeur/.gids!
Varanasi was een indrukwekkende stad, zeker een aanrader.
Ook in Goa hebben we een leuk guesthouse op het strand van sernabatim (benaulim) gevonden Anthy's guesthouse en zijn daar 10 dagen gebleven. Hebben ritjes op de scooter gemaakt naar andere strandjes maar wij vonden dit het mooiste en schoonste strand en het was ook erg rustig. Het eten was geweldig, heerlijke vis en king prawns, curry's en springrolls. Hebben de hele reis geen last gehad van een Delhi beli, dus dat was heerlijk.
Al met al....we hebben genoten!
Nog bedankt voor het bemiddelen en zet het goede werk voort!
En ook veel plezier in India (ik hoorde dat jullie eerstdaags ook weer naar India gaan)!
Doe Bharat de groeten!

groetjes Miriam en Johan de Witt, Noordwijk

Nina & Mike | Finland & Duitsland | Januari 2010 | Babu
Thank you for a great trip! We felt we were in very good hands. You were always friendly and in a good mood and your great tips and suggestions made the trip even better!
Your careful driving always made us feel safe. A special thanks for getting us out of our hotel on the cold morning.

Makelo, Bobby & Amy | Honolulu | November 2009 | Babu
Our trip to India was amazing and a big reason for why we enjoyed it was because of you. Without our knowledge and guidance we would not have been able to experience so many wonderful things – a funny movie at Raj Mandir, henna tattoos at Gaitor, making it safely through the Pink City – all of it was great. You took us to all the beautiful monuments, but also showed us non tourist places as well, which I enjoyed the most. Thank you so much for your kindness and easy going nature. I wish you all the best and much success. I will definitely write some good things about you on the website www.tripadvisor.com. I hope future customers will also do that for you. I will miss you and India very much.

Ceasar Bourbon | Griekenland | November 2009 | Babu
Many thanks for the pleasant company and safe driving on our express tour to Agra, especially for bringing me to the ‘gold’ bangles for my girlfriend. I really appreciated your patience with the traffic and outsiders when I was sleeping. All the very best and will let you know when I come back.

Jane, Clare & Jo | Torornto | November 2009 | Babu
A one way trip to Agra. It’s been a blast. All the best.

Mieke & Niek | Holland | November 2009 | Babu
As you say: life is like an ice scream and our 16 days with you melted away too quickly! We really enjoyed our time with you in Rajastan. We laughed a lot with you and really appreciated your jokes. Thank you for the extra kilometersfor diet coke and the banana room service. When we have 2 children we will come back and visit you again. All the best for you and your family.

Marleen & Eddy | Belgium | Oktober 2009 | Babu
We enjoyed our holiday and the whole trip we have taken with you very much. I (Marleen) liked you a lot, especially your good sense of human and your lovely laugh. We will miss you a lot when we are back in our cold country. I (Marleen) wish you all the best and I hope your dreams come true. Maybe someday we will see you in our hometown. We would love to give you a very good welcome if you decide to come to Belgium.
Thank you very much for guiding us safety through the incredible Indian traffic.

Alaria | Barcelona | Oktober 2009 | Babu
To the best driver I have ever had who become a good friend of our crazy Russian girls company.
Thank you for everything, I have a great impression of India and especially its hospitable and friendly people. Lots of patience, a fantastic company and a great time together. Thanks. You are more than welcome in Barcelona (I currently live there) or even in Russia.
Good luck, keep smiling and enjoy your life.

Maya Mayita | Spanje | April 2009 | Babu
From the mistake I made when writing your name (baby instead of Baby, you can guess the feeling you produced on me ;)). So thank you very much for all the things you did for us and for me personal. I’m in India since January, but only thanks to you I started to like your country and for the first time I felt really fine. So thank you for making me laugh, smile, think, enjoy.. I’m really happy that the destiny brought you to your office that day. I will never forget these days and I like to think I will see you again. You’re a great driver, a great person and I’m sure a great friend.

Claudia, Katie & Miriam | Engeland | April 2009 | Babu
Thank you so much for a great two weeks in Rajasthan, we have had amazing time. Thanks for the great driving and the laughs along the way. We feel with your help we have seen far more of Rajasthan than we ever could have alone.
Thanks again and good luck with everything in the future.

Hatange, Maya & Mawa | Spanje | April 2009 | Babu
So here we are, 3 girls from Russia, who lived in Spaine but now one of us lives in India, came to see you (by occasion) and went a long way with you from Delhi to Jaipur and now to Agra. We’re sitting on a roof terrace, drinking beer and thinking that the world is great. Every moment is full of surprises and great experiences. Sure, we are very happy to meet you on our way, for the entertainment, safety on the road and your nice, friendly way to treat us. We won’t forget you.

Dorien, Ad & Yved | Belgie | Maart 2009 | Babu
Thanks for a wonderful trip. My parents and I had a fantastic time. We’re very happy you could join us all the way to Amritsar and back to Delhi.
All the best, take care and hopefully we meet again this year.

Camilla & Miriam | Sydney | Februari 2009 | Babu
Thanks for driving me around India. I had a wonderful time because of you. Thanks again.